Monday, December 20, 2010

Itserakkaus - Service to self

On kaksi vaihtoehtoa edistyä sielun tiellä - joko rakastaa ja palvella itseään tai muita. Negatiivinen polariteetti eli service to self (joka on siis itserakkautta sanan negatiivisessa merkityksessä) vaatii sitä, että ajattelet itseäsi 95-prosenttisesti. Positiivinen tie eli service to others edellyttää, että ajattelet muita 51-prosenttisesti ja itseäsi korkeintaan 49-prosenttisesti. En tiedä, miten sadonkorjaajat tämän mittaavat, mutta muiden palvelemiselle omistautuvat pääsevät positiiviseen neljänteen ulottuvuuteen ja itsekkäät negatiiviseen tihentymään, jonne harva onneksi päätyy. Loput eli suurin osa ihmisistä kertaavat kolmannen ulottuvuuden opetukset niin kauan kuin on tarpeellista. Tosin elämä 3D-maapallolla käy jatkuvasti vaikeammaksi, ellemme ala kunnioittaa Äiti Maata ja toisiamme. 4D-maapallot (positiivinen ja negativiinen todellisuus) ovat parhaillaan syntymässä ja vuoden 2012 tienoilla todellisuutemme eriytyvät. Käsittääkseni voit kuitenkin jatkaa elämääsi 3D-pallolla, vaikka inkarnoituisit samaan aikaan 4D-pallolle - meillä on monta rinnakkaiselämää, koska lineaarista aikaa ei ole olemassa.


Tämän johdannon jälkeen päästään itse asiaan. Onko se muiden palvelemista, että eristäydyt yhteiskunnasta tai korotat itsesi muiden yläpuolelle ja pyrit kaikin keinoin kohottamaan omaa värähtelyäsi? Viime aikoina olen törmännyt tällaiseen ilmiöön etenkin ns. tähtilasten keskuudessa, jotka netin välityksellä jakavat epämääräistä okkulttista tietoa ja pyrkivät vapauttamaan itsensä inkarnaatioiden kierrosta syklin lähestyessä loppuaan. Tähtilasten joukossa on "profeettoja", jotka kanavoivat tai korottavat itsensä omilla ansioillaan Jeesuksen tai Buddhan asemaan, uskoen tietävänsä keinot ylösnousemukseen. Netissä nämä profeetat pääsevät arvoon arvaamattomaan, koska kukaan ei ole palauttamassa heitä maan pinnalle fyysisessä todellisuudessa. He kehottavat kuulijoitaan eristäytymään, jopa lähimmäisistään, ja keskittymään ns. maagisten kykyjen voimistamiseen ja värähtelytason kohottamiseen. Onko tämä oikotie onneen? Väittäisin, että suurin osa näistä profeetoista kärsii narsistisesta persoonallisuushäiriöstä, ja jokaisen kannattaisi käyttää tervettä järkeään ennen kuin alkaa seurata heidän oppejaan. Tämä oman värähtelyn nostaminen yhdistettynä eristäytymiseen on nimittäin service to self -orientoitunutta ja taustalla voi hyvinkin olla negatiivisia entiteettejä. Ja jos et entiteetteihin usko, niin usko itseesi ja pidä varasi henkisillä markkinoilla. Ihmisten sieluista käydään taistelua ihan fyysisessäkin todellisuussa ja herkkäuskoiset tai avun tarpeessa olevat on helppo johdattaa harhaan. Jopa Moosesta johdettiin harhaan, jos Ra:ta on uskominen: kymmenen käskyä eivät suinkaan ole peräisin Alkulähteeltä eli Jumalalta, vaan Orionin negatiiviselta ryhmittymältä. Positiiviset entiteetit eivät koskaan käskyttäisi ihmisiä, vaan antaisivat näiden itse päätellä, mikä on oikein ja mikä väärin.

Blogini lukijat tuskin lankeavat väärien profeettojen opetuksiin, mutta olen huolestuneena seurannut tähtilapsi-sivustoja, joissa pyritään nopeaan okkulttiseen kehitykseen ilman asianmukaista varovaisuutta tai syvällistä, sukupolvien kautta kulkeutunutta tietoutta. Mustalla ja valkoisella magialla ei ole mitään eroa kuin se, että magiaa voidaan käyttää joko hyvään tai pahaan. Itse en edes haluaisi kuolemani jälkeen lähteä sinne, minne nämä tähtilapset ovat matkalla. On olemassa myös toinen tie, rakkauden ja palvelemisen tie, joka keskittyy muihin itsen sijasta. Tämä tie on hitaampi, ehkä vaivalloisempi, mutta samalla turvallisempi ja kohottaa värähtelyä aivan samalla tavalla. Meditaatio ja itsensä kehittäminen kuuluvat luonnollisena osana tähänkin, mutta kehitys tapahtuu elävän elämän kautta. Rakkauden tielläkin voi edistyä huimaa vauhtia, jos on valmis kohtaamaan itsensä silmästä silmään, ilman valheita, valmis kohtaamaan muut, pidättymään tuomitsemasta ja oppimaan kokemuksistaan. Me emme inkarnoituneet tänne pyrkiäksemme kaikin tavoin takaisin henkimaailmaan eli toiseen ulottuvuuteen. Fyysisellä vai pitäisikö sanoa 3D-elämällä on tarkoitus, ja ne jotka pyrkivät pois täältä kääntämällä selkänsä karmisille opetuksille, palaavat kaikkein varmimmin takaisin.


Okkultismi ja numerologia voivat sävähdyttää, mutta ne eivät kuitenkaan ole henkisen kehityksen päämäärä. Molemmat liittyvät kosmiseen luonnonlakiin, mutta emmehän me ole 3D-pallollakaan opiskelemassa pelkästään fysiikkaa vaan ihmisyyttä. Minullakin oli joskus ikävä kotiin eli toisiin sfääreihin, mutta mikä kiire minulla on mihinkään, kun henkimaailma ja toiset ulottuvuudet ovat jatkuvasti läsnä eikä lineaarista aikaa ole olemassa? Olen pikemminkin alkanut nauttia elämästä maapallolla, kaikista niistä hienoista kokemuksista ja oivalluksista, joita minulle annetaan, ja lapsistani, jotka ovat kuin enkeleitä. Ylemmillä tasoilla arvostetaan niitä, jotka ovat halunneet inkarnoitua Maa-planeetan vaikeisiin olosuhteisiin - koska ainoastaan vaikeuksien kautta on mahdollista saavuttaa suurempi ymmärrys ja kohota tähtiin. Per aspera ad astra.

Vaikeuksista huolimatta minä iloitsen ajastani maapallolla. Ja jos se sitten onkin ainutlaatuinen eikä kuoleman jälkeen olekaan kuin tyhjyyttä, olen ainakin kokenut rikkaan ja täyden elämän. Ja pyrkinyt tekemään niin paljon hyvää kuin mahdollista - omien kykyjeni ja energiavarojeni rajoissa. Entisajan mysteerikouluissakin opetettiin aluksi hoitamaan kehoa oikein, jotta vihitty pysyisi terveenä ja elinvoimaisena voidakseen paremmin auttaa muita. Tosin useimmiten fyysisesti parhaiten voivat service to self -orientoituneet, koska he ajattelevat aina itseään ennen muita. Itsekäs ihminen ei siis välttämättä ole paha sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta hän ei keskity muiden auttamiseen ja palvelemiseen.

Olen onnellinen siitä, että lapseni tarjoavat minulle mahdollisuuden palvella heitä pyyteettömästi - vaikka sitten muodostaisinkin heihin karmiseen siteen. Maailma on täynnä avuntarvitsijoita ja hyvän esimerkin perheettömästä muiden auttamiseen omistautuneesta sielusta tarjoaa Äiti Amma, jonka saavutukset ovat aivan uskomattomat ankeasta ja rakkaudettomasta lapsuudesta huolimatta. Äiti Amma ei korota itseään Jeesuksen asemaan - hän toimii, kuten Jeesus olisi toiminut. Minä en seuraa Ammaa enkä ketään muutakaan profeettaa, mutta arvostan Amman pyyteetöntä työtä suunnattomasti. Amma ei käytä magiaa, mutta olen varma, että hän kiitää valonnopeudella kahdeksanteen ulottuvuuteen kuolemansa jälkeen.


I thought about writing a short and concise text but it came out a sermon again. ;-) Let's try it in English. Earlier I wrote about service to self and service to others. Seems that many people, especially the young starseeds who have just awakened, are pursuing quick enlightenment, trying to raise their vibration in every possible magical means, following different entities or web prophets. Unfortunately most of these prophets seem to suffer from narcissistic personality disorder and every sane person should see that after listening to them for a while. But those desperately seeking can easily be distracted from the voice of reason or from their own higher self. If you only concentrate on raising your vibration via meditation and magic, isolating yourself from the world around you, without serving or helping others, you will be on the path to negativity - service to self.

Did you ever think that these prophets who claim they have the keys to the universe may be guided or confused by negative entities? And if you don't believe in entities, believe in yourself and remember that you don't need occult wisdom to raise your vibration. Ammachi is perhaps the best example of this. She doesn't need magic or numerology or all the other fascinating things to help other people or raise her vibration - but I'm certain that after her work here is done, she will travel to the eigth dimension at the speed of light.

We have incarnated here for a reason, to learn and experience, so there is no necessity to get out of here as the cycle ends. There is no linear time so we have all the time in the universe. Enjoy your life and experiences, the difficult times as well, because there is great wisdom hidden in them.

6 comments:

Valokaari said...

Hyvä ja harvinaisen täyspäinen New Ager-teksti :) Suokoot kohtalosi Sinulle ja perheellesi rauhallisen Joulun.

Helena said...

Kiitos samoin!

Tuuli said...

ihana teksti taas, syvääluotaava ja ymmärtävä! <3 tykkään siitä, miten olet jalat niin tukevasti Maassa :)

Tässä oli tiivistettynä kaikki oleellinen, juuri näin ajattelen itsekin.

Helena said...

En mielelläni arvostele muita, mutta minua oli vaivannut tämä asia jo pitkään, joten jotain täytyi sanoa.

Liisa said...

Todella hieno kirjoitus ja olen huojentunut, että muutkin kyseenalaistavat mainitsemasi sivustot!
Sinun blogistasi lähti minunkin henkisen tieni etsintä täyteen vauhtiin ja alussa piti itsekin todella miettiä, mistä totuuden löytää ja on ollut helpotus palata sinne etsinnän alkulähteille, eli omaan itseensä ja sisäiseen rauhaan, ja toisten rakastamiseen. Monilta sivuilta saa vain negatiivisen ja ehdistavan tunteen! Voisinpa sanoa, että Niina-Matilda Juholan kirja on tähän mennessä ollut minulle kaikista puhuttelevin ja ihanan yksinkertaisen selkokielinen olostamme täällä.

Kiitokset vielä blogisi jatkamisesta ja rauhallista joulua!

Helena said...

Hyvää joulua sinullekin! Niina-Matildalla on tosiaan ihanan käytännöllinen ja maanläheinen suhde henkisyyteen.