Pages

Monday, December 6, 2010

Valaistuminen III - Enlightenment III

White Eaglen opetusten kolmas osa (kursiivit minun):
  • Olemme jo puhuneet elementtien vihkimyksistä: Veden vihkimyksestä, joka tarkoittaa astraaliruumiin (tunteiden) hallintaa ja puhdistumista, Ilman vihkimyksestä, joka tarkoittaa mentaaliruumiin (ajatusten) hallintaa ja puhdistumista, Tulen vihkimyksestä - jonka kautta ihmisen sielu oppii käyttämään valkoista magiaa, joka on rakkautta - ja Maan vihkimyksestä, joka tarkoittaa ruumiin hallintaa ja alemman luonteen ristiinnaulitsemista.
  • Muistakaa, että vihkimys on ymmärryksen kehittymistä tai laajentumista, henkisen tietoisuuden avartumista. Kuitenkaan vihkimystä ei välttämättä saada jonkin okkulttisen tai uskonnollisen seremonian välityksellä. Jokapäiväisessä elämässänne on monia tilanteita, jolloin te syystä tai toisesta koette tietoisuutenne laajentumisen.
  • Te ehkä ajattelette ja mietiskelette jotain kysymystä, menette kirjakauppaan tai kirjastoon, valitsette umpimähkään jonkin kirjan, ja luettuanne sen tai vaikkapa satunnaisessa keskustelussa saatte välähdyksenomaisen oivalluksen. Oltuanne ensin ymmällänne teistä tuntuu kuin suuri valo yhtäkkiä tulvisi mieleenne. (Itse saan usein satunnaisesti valituista kirjoista vastauksia kysymyksiini.)
  • Tietoisuuden laajentuminen saattaa myös liittyä johonkin maalliseen tapahtumaan, joka aiheuttaa suuren muutoksen elämässänne. Saatatte kokea syvän ilon tai surun, ja tällainen kokemus auttaa teitä ymmärtämään elämää syvemmin ja laajemmin.
  • Toisaalta on myös tiettyjä vihkimyksiä, jotka liittyvät henkiseen työhön, tiettyjä seremonioita. Kokelas voidaan vihkiä mysteerikoulun oppilaaksi tai esimerkiksi Vapaamuurarien Loosiin tai mihin tahansa loosiin, joka opettaa henkistä totuutta.
  • Entisaikojen temppeleissä, mysteerikouluissa, tietoa varjeltiin hyvin tarkasti. Kuitenkin uudella Vesimiehen aikakaudella tieto ilmoitetaan vilpittömille etsijöille, jotka ovat nöyriä ja puhtaita sydämeltään. Tämä kehitystie alkaa rukouksella ja mietiskelyllä.


  • Tällä hetkellä maailmassa vallitsee sota ihmisten ja elementaalien (luonnonhenget) välillä ihmisten valjastaessa luonnon tuottamaan mitä he haluavat. Mutta ihmisten kehittyessä elementaalien ja ihmisolentojen välille täytyy syntyä rauha ja ystävyys.
  • Jeesuksen käveleminen veden päällä symbolisoi hänen täydellistä veden elementin hallintaansa, tunteiden hallintaa, sillä veden elementti vaikuttaa tunteisiin. Hän ei vajonnut. Hänen veljensä veden henget kannattivat häntä. Sama tapahtui, kun Jeesus vaiensi myrskyn. Ilman henget, sylfit, auttoivat häntä ja tottelivat häntä.
  • Itsetietoisuuden saavuttamista seuraa tila, jolloin ihminen tulee tietoiseksi todellisesta suhteestaan koko ihmiskuntaan. Sen jälkeen tapahtuu laajentuminen Jumala-tietoisuuteen eli kosmiseen tietoisuuteen, ja sitä seuraava askel on Aurinko-tietoisuus, Auringon Logoksen tietoisuus.
  • Ajatelkaa ihmisen muotoa: kun ihminen seisoo suorana, jalat maassa ja pää taivaissa, käsivarret ojennettuna palvelemaan, antamaan ja rakastamaan, syntyy ristin symboli. Myös kuutio on inkarnoituneen ihmisen symboli - työstämätön kivi (Vapaamuurareiden kielessä lohkokivi), joka on taottava ja hiottava täydelliseksi, siloiseksi, ennen kuin sitä voidaan taas käyttää temppelin rakentamiseen. Kun kuutio avataan, saamme taas ristin muodon. (Kuutiota pidetään esoteriassa negatiivisuuden symbolina.)
  • Jos voisitte nähdä selvänäköisesti todellisen ikiaikaiseen viisauteen vihityn olennon muodon, näkisitte sen muistuttavan valokeilaa. Keilamaisen muodon yläpäästä valo virtaa alas ihmismuotoon halliten mieltä, aivoja ja alempia keskuksia. (Näen usein meditaatiossa valo-olentoja, joiden silmistä heijastuvat voimakkaat keilamaiset valonsäteet.)
  • On virheellistä ajatella, että jättäessänne fyysisen ruumiin olisitte heti vapaat astumaan taivaisiin. Tosiasiassa jättäessänne fyysisen ruumiin sielunne ottaa mukaansa koko joukon maallisia elementtejä. Teidän on opittava saavuttamaan taivaallinen tietoisuus ja astumaan siihen ollessanne täällä maan päällä fyysisessä kehossanne.
  • Vaikka jokaisen yksilön on kehityttävä omalla yksinäisellä polullaan, häntä ei todellisuudessa koskaan jätetä yksin. Ennemmin tai myöhemmin sielu saatetaan tietoiseksi omasta ryhmästään. Teidät tuodaan yhteiselämään tai veljeskuntaan, jonka kautta te yhdessä toistenne kanssa hyödytte kollektiivisesta voimasta ja valosta, jota sielut yhdessä vetävät puoleensa. Ryhmä muodostuu puhtaasti yksilöiden karman perusteella. Ryhmän jäsenet eivät tapaa ainoastaan yhdessä vaan monessa elämässä.
  • Elämän tarkoituksena ei ole paeta maanpäällistä elämää ja kuluttaa aikaa jossain ajatuksen luomassa kauniimmassa paikassa tai tietoisuuden tilassa. Tarkoituksena on pikemminkin harjoittaa kykyä kohdata päivittäiset haasteet mahdollisimman hyvin tuomalla arkipäivän käytäntöön taivaallisen olotilan kauneus ja sopusointu ja siten palvella toisia parhaalla mahdollisella tavalla.
  • "Valkeus loistaa pimeydessä ja pimeys ei sitä käsittänyt." (Joh. 1:5) Tällä tarkoitetaan pimeyttä jokaisessa ihmisolennossa, joka sidottuna fyysiseen aineeseen ei ole tietoinen itsessään olevasta jumalallisesta valosta.
  • Olette monesti lukeneet temppelistä, joka symbolisoi ihmisen kehoa, paikkaa, jossa jumalallinen henki asuu. Kaksi pilaria, jotka kannattavat elämää, yksilöä, ovat sydän eli rakkauden ja viisauden keskus ja mieli eli voiman, energian ja tahdon keskus. Verratkaamme näitä kahta pilaria myös dualistiseen sieluun, maskuliiniseen ja feminiiniseen prinsiippiin. Kun nämä kaksi yhtyvät, syntyy täydellinen tasapaino sydämen ja mielen välille, ja kun syntyy täydellinen mystinen liitto, syntyy tästä liitosta Jumalan pyhä lapsi, Kristus. Ehdotamme tahrattoman sikiämisen esoteerisena selityksenä intuition eli äidin henkisten ominaisuuksien ja isän eli mielen ominaisuuksien sulautumista.
  • Mitä näemmekään maailmassa tänään? Sekasortoa, julmuutta, surua, kauheaa kärsimystä. Syy on siinä, että ihmiskunta on näivettynyt äiti-prinsiipin ymmärtämisen puutteessa vuosisatojen ajan. Ensin on vallinnut ruumiin herruus ja sitten järjen eli maallisen mielen herruus. Molemmilla on ollut taipumus vangita ellei suorastaan tappaa jumalallinen äiti-prinsiippi, joka on viisaus ja rakkaus. Tulevaisuudessa on tapahduttava - ja tapahtuukin - valaistuminen, vihkimys, henkisen tietoisuuden avartuminen. Voima-aspekti yksinään tuo hävityksen.

     
    The teachings of White Eagle continue (my translations, Italic mine):
    • Initiation is the expanding of spiritual awareness. There are often situations in everyday life when you feel your mind expanding. You may for example read a book which gives you the answer to the question you've thought about for quite a while. (This often happens to me.)
    • Sometimes you may also experience a major change in your life, a great sorrow or a great joy, which leads you to a deeper and better understanding of life.
    • In the Age of Aquarius ancient wisdom is available to all those who seek with a pure and innocent heart.
    • In the future human race must find a peaceful way of living with the elementals (the spirits of nature) and stop exploiting the planet.
    • It is wrong to think that heaven will wait for everyone after death. In reality you must learn to achieve the heavenly awareness already while living in a physical body.
    • Even though you must learn and develop alone, you are never truly left alone. At some point everyone becomes aware of his or her group, the souls connected by karma, together in many incarnations.
    • The purpose of life is not to escape into meditation and fantasies. Instead one must learn to face the challenges of everyday life with a peaceful and loving mind and serve others in the best possible way.
    • The two pillars of the temple which represents human body symbolize the feminine and masculine aspects of divinity. Humans have for a long time ignored the feminine principle (intuition, love and wisdom) and emphasized the masculine aspect (mind, energy, strength, will) but the energy aspect alone will lead to devastation. In the future both aspects must unite and create the divine union which gives birth to the holy child, the Christ consciousness. This is the esoteric explanation for immaculate conception.

    No comments: