Pages

Monday, May 3, 2010

Onko elämäsi illuusio? - Is your life an illusion?

Uuden ajan uskomusten mukaan meidän todellisuutemme on illuusio, joka voi rikkoutua, jos ymmärrämme oman suuruutemme ja nostamme värähtelyämme. Skeptikko minussa muistuttaa, että henkimaailma on paljon todennäköisempi illuusio. Täytyy myöntää, että mitä enemmän tutustun henkimaailmaan, sitä enemmän alan kaivata takaisin yksinkertaiseen elämään, jossa kaikki on juuri sitä miltä näyttää. Mutta kaipaus on lyhytaikainen. Hetken kuluttua toivon taas, että olisi jotain suurempaa, jotain merkityksellistä, sillä tämä maanpäällinen elämä ei totta vieköön vaikuta merkitykselliseltä. Mitä tahansa saavutatkin, aina on edessä kuolema ja unohdus. Vain muiden auttamisella ja valon ja viisauden lisäämisellä on merkitystä. Turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta, sanoi Salomokin.

Entä jos elämä onkin vain unimaailma, kuten monet viisaat sanovat? Kun heräämme eli kuolemme, heräämme unesta todellisuuteen. Entä jos onkin olemassa jotain paljon meitä suurempaa ja meidän on tarkoitus havahtua siihen jo nyt, eikä vasta kuolemassa? Eikö olisikin aika naurettavaa, että koko tässä mahtavassa universumissamme Maapallo olisi ainoa pallonpahanen, jolla olisi elämää ja kaiken lisäksi vielä näin surkean itsetuhoista elämää?

Kun napsautan sormiani, olet herännyt illuusiosta.

Living in an illusion.
(click to enlarge)


Do you like your illusions too much?


The pyramid of truth.


The beauty of light.


Dare to look to the other side?

New Age philosophers say that our reality is an illusion which we can break if we recognize our greatness and raise our vibration. The sceptic in me reminds that spirituality is a much more likely illusion. I have to admit that the more I study spirituality the more I begin to miss the ordinary life where everything is as it seems. But it only lasts for a moment. Soon I find myself hoping that there would be something greater, something meaningful, because this earthly life sure as hell doesn't seem meaningful. Whatever you achieve, you will always face certain death and oblivion. Only helping others and spreading light and wisdom bear a meaning. Vanity of vanities, all is vanity, said Solomon too.

What if life is just a dream world as the wise men say? When we wake up or die, we wake up from a bad dream to reality. What if there really is something greater than this and we are meant to awaken now and not after death? Wouldn't it be quite ridiculous that in this magnificent universe our poor little planet was the only one with life - with pathetic self-destructive life?

When I snap my fingers, you have woken up from the illusion.

There's a whole new world out there.


Reality might be better than your illusion.


Collective awakening.


There's a wide ocean out there and it's called the crystal sea.

4 comments:

Mrs Munster said...

Mielenkiintoista pohdiskelua. Sitahan usko on (mihin suurempaan voimaan uskookaan), etta mistaan ei loppujen lopuksi voi olla ihan taysin varma. Vakuuttavia viesteja olen itsekin saanut, mutta loppujen lopuksi uskoon on heittaydyttava

Helena said...

Tarkennan kuitenkin, etten kannusta mihinkään "uskoon" tuloon vaan ainoastaan tarkastelemaan asioita avoimesti ja laajentamaan maailmankuvaa - ottamaan muutkin vaihtoehdot objektiivisesti huomioon. Subjektiivinen kokemus antaa lisää varmuutta ja luulen, että niitä kokemuksia tulee kaikille, jotka avautuvat uudelle tiedolle.

Mutta kriittinen pitää olla ja jalat maassa, vaikka kohottaakin värähtelyään. Tasapaino pitää säilyttää. Tai muuten käy niin, että hurahtaa uskoon ja hurahtaminen ei koskaan ole hyvä asia. :-)

Tämä siksi, ettei tulisi väärinkäsitystä kenellekään.

Solveig said...

Tosi kiinnostava bloggaus jälleen, Helena!

Itsellänikin on ollut aika hektistä tällä "henkisellä" rintamalla viime päivinä... Numeroviestejä olen kokenut saaneeni jonkin verran ja silmiini on osunut tekstejä (esim. nämä sinun), jotka ovat paljastaneet minulle asioita itsestäni ja suhteestani maailmaan. Olen todella alkanut pohtia kaikenlaista! :) Sinulla on jotenkin niin realistinen ja helposti seurattava ote näihin asioihin, että tekstiesi kautta minulle on avautumassa ihan uudenlainen näkökulma kaikkeen. Kiitos!

Helena said...

Kiitos itsellesi! Minäkin olen vain etsijä eikä minulla ole mitään vastauksia, mutta haluankin herättää ajatuksia ja kiva kuulla, että olen onnistunut siinä.