Tuesday, August 10, 2010

Salaliitot - Conspiracies

Miten on mahdollista, että kaikki salaliittoteoreetikot tietävät täsmälleen tai ainakin suunnilleen, mitä maailmassa todellisuudessa tapahtuu, mutta siitä huolimatta he kaikki puhuvat ristiin? Ja miten voi olla mahdollista, että kaikki maailman johtajat ja ökyrikkaat kuuluvat Illuminatiin? Itse asiassa suurinpiirtein kaikki muut tuntuvat kuuluvan siihen paitsi salaliittoteoreetikot itse.

Varmasti maailmalla on vehkeilyjä käynnissä ja eliitillä on omia salaseurojaan, jotka juonivat proletariaatin päänmenoksi, mutta voiko kaikesta syyttää Illuminatia, harmaita ja reptiliaaneja? Netin reptiliaani-videot ovat lähinnä huvittavia. Eivät kai oliot ole niin tyhmiä, että menevät TV-kameroiden eteen vilauttelemaan liskonsilmiään? Varsinainen salaliitto... Ja on melko vaikea uskoa, että kaikki vapaamuurarit kuuluisivat Illuminatiin. Miksi teoreetikot eivät itse liity muurareihin ja hanki todisteita? Tunne vihollisesi, sanoi jo Sun Tzukin ammoisina aikoina. Obamakin on mukamas reptiliaani ja Antikristus. Jos minä olisin Antikristus, niin totta vieköön minäkin ilmestyisin pelastavan enkelin hahmossa ja poliittisesti korrektin värisenä hellyttävän ydinperheen kera. Mutta jos kaikki johtohahmot, Dalai Lama ja ylösnousseet mestarit mukaanluettuina, ovat pimeältä puolelta, niin ketä enää jää jäljelle? You and me? Mutta entä jos minäkin olen reptiliaani?Toisaalta pidän itsekin esoteerisia järjestöjä uskonlahkoihin verrattavina ryhminä, koska toisinajattelulle on niissä hyvin pieni toleranssi. Olen tavannut new age -piireissä monta valaistunutta, jotka kuvittelevat olevansa muiden yläpuolella ja siten kelvollisia opettamaan muita, mutta miksi nämä kaikki valaistuneet ajattelevat asioista eri tavoin? Eenokin Avainten seuraajat esimerkiksi pitävät Jahvea ylimpänä jumalana, kun taas gnostilaisten mukaan Jahve on alempi, epätäydellinen jumala. Uskovaisia ei muka olla, mutta kuitenkin omia dogmeja ja guruja seurataan lähes orjallisesti. Ei tarvitse liittyä kuin Herbalife-bisnekseen, niin johan alkaa outo luontaistuotteiden ja gurujen palvonta. Sielläkin olen ollut.

Yhteenkään kanavointiin ei voi luottaa, gurut osoittautuvat yksi toisensa jälkeen naisia tai rahaa metsästäviksi narsisteiksi eikä kukaan tunnu olevan halukas vastaamaan ns. kiusallisiin kysymyksiin. Jos minä olisin valaistunut guru, tarttuisin ilomielin skeptikoiden haasteisiin ja osoittaisin olevani oikeassa. Olisin myös valmis keskustelemaan epäilijöiden kanssa ja menisin köyhien ja sairaiden luokse enkä keräisi ympärilleni varakkaita kannattajia. Äiti Amma vaikuttaa aika pyyteettömältä, mutta häntäkin palvotaan kuin pyhimystä. Itse en saanut minkäänlaisia viboja Amman halauksesta ja minua ärsytti se, miten hänen kannattajansa lauloivat "onneni on olla Ammaa lähellä", kun alkuperäiset sanat kuuluvat "onneni on olla Herraa (jumalaa) lähellä". Lopetin itse asiassa iltarukouksetkin, koska en ollut enää varma, ketä rukoilin.

Seksiäkään ei saisi harrastaa, vaan pitäisi elää selibaatissa ja ryhtyä syömälakkoon, sillä kaikki ruumiillisuus on Saatanasta. Ainoa oikeaoppinen seksi on jumalallinen tantra ja sitäkin pitäisi opiskella kirjoista. Veden pitäisi olla tislattua, siunattua ja energisoitua ja ruuan luonnonmukaista raaka-ravintoa. Joogaa ja meditaatiota pitäisi harrastaa joka päivä. Ainoastaan Madonnalla on aikaa ja varaa noudattaa kaikkia noita ohjeita! Useimmat "valotyöntekijät", joita olen tavannut, ovat osoittautuneet tekopyhiksi egoisteiksi, mutta he itse pitävät itseään valaistuneita. Jossain vaiheessa esoteerinen tieto aina nousee ihmisille päähän. Ja jotkut myös menettävät lopulta todellisuudentajunsa teorioiden ja uskomusten suossa, vaikka olisivatkin alunperin olleet oikeilla jäljillä.

En ole kuitenkaan menettänyt toivoani ja muuttunut skeptikoksi. Pidän hyvin todennäköisenä, että maapallon ulkopuolella on älyllistä elämää ja olen saanut niin paljon kokemuksia kuolemanjälkeisestä elämästä, etten mitenkään voi enää kiistää sitä. Kaikista epäilyistä huolimatta olen yhä kiinnostuneempi esoteriasta. Totuus on tuolla jossain ja se vain odottaa löytämistä.
How is it possible that all the conspiracy theorists know exactly what's going on in the world and yet they all contradict each other? And it seems that everyone except the theorists themselves belong to Illuminati.

Certainly there are plenty of conspiracies in the world but is it always the Illuminati or the greys and reptilians to blame? I've seen several shapeshifter videos and they all look ridiculous. And I doubt that all the freemasons belong to Illuminati. Why don't these theorists just join the masons and find out the truth?? Somehow they know that Obama is a reptilian Antichrist but Dalai Lama and all the ascended masters as well? Who's left in the end? You and me? Are you sure I'm not a reptile...

On the other hand I'm sceptical about esoteric organizations too as I've seen so many enlightened persons who think they are above others - but still they all teach differently. The "Enochians" for example think that Yahweh is the supreme god but gnostics claim he's just a lower creator god. They all say they are not dogmatic but they don't like dissidents either. All you have to do is join the Herbalife business and suddenly you should be worshipping money and herbal products. Been there...

You can't trust channelings or gurus either and even if some of them seem genuine like Ammachi, I didn't feel any vibrations when she hugged me. And I didn't like the way her followers seemed to worship her. I even stopped saying my evening prayer as I wasn't sure anymore who I was talking to.

And you can't have sex because it's Satanic. Unless it's divine tantra. And you should only drink holy water and eat raw vegetables and meditate every day. Only Madonna does all that! Almost all the "lightworkers" I've met have been egoistic hypocrites so it seems that at some point esoteric knowledge goes to their head. Or then they lose their head completely and turn into something like this - not that there's anything wrong with transvestites.

I haven't lost all hope though. It's very likely that there is intelligent life out there and I've gotten way too much proof of the afterlife to ignore it and despite all my doubts I'm even more interested in esoterism. I know there's someone or something out there and I'm going to find it.18 comments:

Aksu said...

"Lopetin itse asiassa iltarukouksetkin, koska en ollut enää varma, ketä rukoilin."

Vähän samoja fiiliksiä on viime aikoina ollut. Totuutta julistetaan joka suunnasta, mutta kaikki väitteet ovat ristiriidassa keskenään. Alankin olla pikkuhiljaa sillä kannalla, että vaihdan uskonnot filosofiaan. Ei sillä, että mitään vaihtoehtoja menisin pois sulkemaan.

*iTkUpiLLi* said...

Jokaisella ihmisella on kaikki tarpeellinen valaistumista varten tassa ja nyt, ja jokainen on siihen taysin kelvollinen ja valmis, jos vaan paasee omista epailyistaan eroon. Joten, jos joku vaittaa siihen muuta vaadittavan, niin silloin on kyse epajumalanpalvonnasta. Eli ei oikeastaan yhtaan mistaan. Ja jokainen, joka nakee toisen alapuolellaan, vahemman valaistuneena, ei voi olla oikeassa, vaan oman egon pauloissa.

No joo, toi oli vaan tietty mun mielipiteeni asiasta, ei sen kummempi totuus. ;)

Tuuli said...

huh, joo, osuvasti sanottu. itse pyrin keskittymään siihen, mikä lisää valoa ja iloa elämääni, mukaanlukien ruumiilliset nautinnot.

koko ajan pitäisi päivittää tietojaan negat.eliitin ym. uusista juonista? huoh.

Siksi olenkin tällainen "loner". Meni mihin ryhmään tahansa - ei tartte olla henkinen -, niin happi loppuu...

On sääntöjä, kieltoja, normeja. Pukeudutaan samalla tavalla, ajatellaan samoja ajatuksia, syödään samaa tarkasti rajattua ruokaa, vietetään samanlaista elämää...

i want my freedom :)

Mrs Munster said...

Hmmm. Mina en nyt ihan yhdy tuohon, etta seksi ja syominen olisi saatanasta. Laulujen laulut Raamatussa on varsin eroottista tekstia! Tietenkin jos liittyy jeesustelijoihin (kasitin tekstistasi, etta tarkoitat niilla lahkolaisia) niin saattaa joutua kaikenlaisiin kummallisuuksiin. Kristinusko ei ole kirkon saantojen mukaan elamista vaan Raamatun ohjeitten noudattamista, Jumalan lahella oloa ja sisaisen rauhan saavuttamista. Maailman rauhaa tuskin paljon pystyy vaikuttamaan. (Olen lukenut juuri eraan papin kirjan Ilmestyskirjasta seka maailmanlopusta. Se oli mielenkiintoista tekstia se!)
Eihan uskon pitaisi olla kahlitseva asia, vaan vapauttava ja Jumalan sellainen, jonka laheisyyteen haluaa. Ja hauskanpitoa riittaa. Ihmisia ei kannata palvoa. Olen itse aikanani pettynyt niin monta kertaa Jumalan sanan julistajiin, tajuttuani, etta niilla ei ole loppuunsa mitaan tekemista uskon kanssa. Ihminen on ihminen ja en usko, etta yksikaan tulee olemaan Jumalan kaltainen. Totuus ei valttamatta ole edes niin monimutkaista, mita ihmiset haluavat sen olevan.

Huh, tulipa pitka kommentti. Rauhaisaa viikon loppua!

Valokaari said...

Ymmärrän turhautumisesi, mutta kysyn perään, että mitä sillä väliä mikä on "totta"? Totuushan on subjektiivinen kokemus ja toisen tosi on toisen valhe. Tärkeintä on, tulkintani mukaan, oma intuitio ja hetkessä eläminen. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän viihdettä, tai ainakin sellaisena sen otan.

Ihminen keho kuuluu laumaeläimelle ja pyrkii asettumaan itselleen sopivaan lokeroon. Siksi on mielestäni ymmärrettävää että henkisyys nouseee päähän, varsinkin jos toimii "evankelistana". Todella valaistuneet ja henkistyneet yksilöt eivät kirjoita saavutuksistaan blogia, kanavoi julkisesti nimellään tai meuhkaa foorumilla yhtä totuutta. He ovat sen yläpuolella.

Itse en todellakaan ole vielä tuolla tasolla, mutta toivon, että pääsisin tilaan jolloin vitut välittäisin siitä mitä muut ajattelevat, kirjoittavat tai sanovat.

En tätä ole luonnollisestikaan itse keksinyt, vaan muodostan ajatukseni kokemusteni ja intuition summana.

Valoisin terveisin,
Valokaari

Helena said...

Tämä oli kirjoitettu osittain pilke silmäkulmassa ja mutkia suoristaen, joten en oikeasti ole mitenkään tuohtunut täällä päässä. :-) Hieman kyllästynyt vain, koska olen yrittänyt löytää ryhmää, jonka parissa toimia ja "opiskella" (sisäisen äänen ohella tarvitaan myös vuorovaikutusta, jos oikeasti haluaa muuttaa maailmaa), mutta kerta toisensa jälkeen olen pettynyt. Jokaisessa ryhmässä on jotain outoa, joko dogmaattisuutta, palvontaa tai "epäjumalanpalvontaa".

En taaskaan puhu uskonnosta tai uskonlahkoista (kuten Mrs Munster sanoi), vaan new age -piireistä ja spiritualisteista. Harmittaa, että niissäkin on lahkolaisuuteen verrattavia piirteitä. Selibaatilla viittasin lähinnä saamiini kommentteihin ja joihinkin blogikirjoituksiin, jotka tuomitsevat vapaan seksuaalisuuden.

Korostan jälleen kerran, että en ole uskovainen vaan totuudenetsijä. :-)

Aksu: Vaikka olenkin toistaiseksi luopunut iltarukouksista, minulla on edelleen yhteys korkeampiin ulottuvuuksiin tai korkeampaan minääni. Nyt haluan vain kuulostella enemmän ja tutkia, mitä siellä toisella puolella oikein on.

Itkupilli: Minusta olet ihan oikeassa, ainakin noiden egoistien suhteen, joita on valitettavan paljon new age -piireissä. Harmittaa, etten keksi muuta termiä, koska "new age" kuulostaa niin hourupäiseltä.

Tuuli: Me vapaa-ajattelijat voisimme perustaa uuden ryhmän: Vapaat Totuudenetsijät Ry tai jotain. ;-)

Munster: Huomaan, että tulkitset tekstejäni omaa taustaasi vasten. Minä taas en puhu kristinuskosta enkä mistään muustakaan uskosta. Jeesustelijoita on myös muissa piireissä. :-) Olen itsekin uskovaisesta perheestä ja nähnyt tarpeeksi kaksinaamaisuutta ja uskonnon varjopuolia. Minusta kristityt sitä paitsi tulkitsevat Raamattua väärin. Sisäinen rauha ja henkilökohtainen yhteys korkeampaan voimaan ovat kyllä tärkeintä, kuten sanoit. :-)

Valokaari: Sillä on väliä juuri sen takia, etten halua etsiä totuutta kuin munkki omassa kammiossani, vaan toimia vuorovaikutuksessa. Osittain siksi kirjoitan henkisyydestä myös blogiini (en kertoakseni "saavutuksistani" ;-)), herätelläkseni nukkuvia, herättääkseni uusia ajatuksia. Kuten yllä sanoin, on turhauttavaa etsiä sopivaa ryhmää, jonka parissa toimia, koska kaikissa on epäilyttäviä piirteitä. Tietysti nuo piirteet voi jättää omaan arvoonsa ja ottaa itselleen, mikä on arvokasta. Mutta jos haluaa toimia yhteistyössä muiden kanssa, ei voi jättää kaikkia heidän mielipiteitään omaan arvoonsa. :-)

Ruth said...

I agree with those things you said, though I don't have as much experience.

I get the photo of Bush, but why the one of Michelle? Do the conspiracy theorists have a lot to say about her? I don't pay much attention to conspiracy theories.

Täti Vihreä said...

Todella hyvä kirjoitus, ihan kuin omia ajatuksiaan lukisi = )!

valokaari said...

Eli sun paradoksisi on siis se, että haluat olla osa yhteisöä, mutta koet (kaikki) yhteisöt paskoiksi. Jäljelle jää vain se mahdollisuus, että perustat oman "paremman" yhteisön. Jossa ennemmin tai myöhemmin käy kuten muissakin yhteisöissä, eli se muuttuu puoliuskovaiseksi lahkoksi tms. jossa luultavimmin karismaattisimmat ja "vanhimmat" tosiuskovaiset on arvostetuimpia ja saavuttaa jonkin statuksen. Jollei näin käy, kaatuu yhteisö luultavasti siihen, että sillä ei ole kokoavaa hahmoa ja kantavaa voimaa.

Joten käytännössä se mitä haet on mahdottomuus joten miksi etsiä, kun asia on mitä luultavimmin kuten nimimerkki Itkupilli sanoi.

Tai sitten ei, mistä minä tietäisin, kunhan kelailin:D

Anonymous said...

Jokaisella on avaimet totuuteen, myös sinulla. Luota vain sisimpääsi ja siihen mikä sinusta tuntuu todelta, äläkä anna muiden mielipiteiden (edes tämän kirjoituksen) vaikuttaa siihen mitä itse koet ja tunnet. Totuutta kannattaa etsiä vain omasta itsestään, ei tuolta jostain ulkoa niinkuin sanonta kuuluu. Ulkoinen on vain heijastusta sisimmästä. Antaa heidän pitää salaliittonsa ja negatiiviset maailmankuvansa jos he haluavat sellaisessa maailmassa elää. Kiitos hienosta blogistasi :)

Sanna

isopeikko said...

Jokainen ryhmä taitaa ajaa omaa etuaan muiden kustannuksella.

Helena said...

Ruth: They say the whole Obama family is satanic. o_O Notice Michelle's hand gesture. ;-) I don't pay much attention to those theories either but I'd like to find the truth behind them.

Kiitos, Täti Vihreä!

Valokaari: En vetäisi ihan noin suoria linjoja. En ole sanonut, että kaikki yhteisöt ovat paskoja. Haluan uskoa siihen, että on mahdollista luoda myös vapaa-ajattelijoiden ryhmiä, joissa ei ole varsinaisia mestareita. Eri ihmiset ovat kokeneempia ja viisaampia eri elämänalueilla ja kaikki voivat antaa ja saada jotain toisiltaan - jos vain haluavat.

Kiitos itsellesi, anonyymi. :-) Ongelma on vain se, että haluan vuorovaikuttaa ja toimia yhteistyössä, mutta sitten törmään aina salaliittoihin tai palvontaan. Mutta toisaalta sosiaalinen kanssakäyminen on aina kimuranttia, eivätkä esoteerikot tee poikkeusta. Juha Pitkänen sanoi osuvasti, että henkisten ihmisten parissa joutuu eniten harjoittelemaan anteeksiantoa, koska he kaikki kuvittelevat olevansa oikeassa. :-D

Peikko: Harmi, että tähän törmää myös new age -piireissä. Mutta niin se vain on. Ihminen on edelleen egonsa vanki.

Tuuli said...

Hei Helena, olen messissä! :) Eli ryhmää kehiin vaan. Erityisesti kaipaan "havahtuneiden" ihmisten seuraa, joilla on lapsia=samoja haasteita.

Hitsi, eihän täällä ole tarkoitus yksin vatvoa asioita kotikoneella vaan kohottaa tietoisuutta yhdessä, livenä, yhteisöissä! Tähän olen havahtunut itse vasta viime aikoina, entinen tyytyväinen erakko ;)

Mrs Munster said...

Lainaus: "En taaskaan puhu uskonnosta tai uskonlahkoista (kuten Mrs Munster sanoi), vaan new age -piireistä ja spiritualisteista".
Mita New Age ja spiritualistit ovat muuta kuin uskontoa ja uskoa? Uskonnollahan tarkoitetaan sita, milla ihminen selittaa maailmankaikkeuden olemassaolon seka uskoo johonkin korkeampaan voimaan. Ja jeesustelijoitahan ovat ne jotka "jeesustelevat" piireissa, joissa Jeesusta pidetaan arvossa. Noooh, ehka pitaydyn tasta lahin kommentoimassa vain yksinkertaisempia asioita kuten sisustusta :)

Helena said...

Munster: Kyllä henkisyydessä ja uskonnossa on selvä ero. Itse pidän kuolemanjälkeistä elämää lähes varmana, koska minulla on siitä runsaasti todisteita, omakohtaisia kokemuksia. Jos etsii totuutta eli selitystä maailmankaikkeudelle ja elämälle, ei todellakaan ole uskovainen, vaikka korkeampaan voimaan törmäisikin. Silloinhan kaikki kvanttifyysikotkin olisivat uskovaisia. Suurin ero on siinä, että kyse ei ole mihinkään uskomisesta eikä minkään palvomisesta. Jos korkeampi voima tai toinen ulottuvuus on olemassa ja siitä on riittävästi todisteita, niin ei silloin ole enää kysymys uskonasioista. Useimmat uskovaiset sen sijaan uskovat sokeasti Raamattuun ja pappeihinsa kyseenalaistamatta yhtään mitään.

Tuntuu oudolta, että tätä on niin vaikea käsittää. Onhan new age -piireissäkin uskovaisuuteen verrattavia lahkoja, mutta niihin minä en ikinä liittyisi. En siis puolusta tässä new agea, johon liittyy niin paljon negatiivisia piirteitä, vaan lähinnä omia näkemyksiäni.

En ole uskovainen - piste. :-)

Helena said...

Tuuli: Täytyypä pistää harkintaa. :-)

Solveig said...

Tosi tärkeä teksti, Helena!

Hihhulointi lähtee monella käsistä, vaikka olisi alkanut ensin ihan viattomana harrastuksena ja etsimisenä. Kaikenmaailman guruja tuntuu löytyvän ihan joka lähtöön, ja jokainen pitää niitä omia oppejaan ainoana oikeana keinona saavuttaa valaistuminen/pelastus/täydellinen terveys tai mitä hienoa ikinä halutaankaan tavoitella. Yhden gurun hehkuttama juttu on jollekulle toiselle tyypille se vihoviimeisin asia ja synti. Tavallisella tallaajalla menee helposti pää sekaisin, kun ei voi mitenkään tietää, kehen voi luottaa. Jos lähtee kokeilemaan kaikkia mahdollisia uskomushoitoja ja lahkomeininkejä, niin lopulta kaikki on kiellettyä!

Ihmettelen myös, että miksei skeptikoiden haasteisiin voida tarttua, jos kerran ollaan niin varmoja omasta oikeassaolemisesta. Tulee mieleen ne yhdet uskovaiset, jotka ryhtyivät hyvin toivein tekemään tutkimusta lahkonsa (en tähän hätään muista tarkemmin minkä) ihmeparantumisista. Lopputulos oli se, että parantumistarinoita kyllä piisasi, mutta yhtäkään niistä ei voitu tieteellisesti todistaa. Haastateltavat mm. väittivät lääkärintodistusten kyllä todistavan parantumisen, mutta jostakin kumman syystä niitä ei haluttu näyttää. Tutkimuksen tekijät muistaakseni erosivat kyseisestä lahkosta menetettyään uskonsa epäluotettavien parantumistarinoiden vuoksi.

"Lopetin itse asiassa iltarukouksetkin, koska en ollut enää varma, ketä rukoilin."
Minä lakkasin myös rukoilemasta jo vuosia sitten. Ei sillä ollut minkäänlaista vaikutusta elämääni. Vain tapa, josta opin eroon aika helpostikin.

Helena said...

Solveig: Nuo terveysgurut voi tosiaan rinnastaa new age -guruihin. Jos niitä kaikkia kuuntelisi, niin lopulta ei voisi syödä yhtään mitään. Pitäisi elää valoravinnolla. :-D