Pages

Wednesday, July 5, 2023

Vakava sairaus ja ennusmerkit - Foreseeing a serious illness

 

   Olen elämässäni sairastunut vakavasti useampaan kertaan, mutta myös toipunut täysin terveeksi joka ainoa kerta. Kokemukset ovat olleet kasvattavia ja vain lisänneet elämänhaluani ja -iloani. Mainitsin täällä, että vuosia sitten tarot-tulkitsija Tuula Huhtala näki vakavan sairauteni puoli vuotta ennen sen yllättävää ilmaantumista. Siitäkin sairaudesta ehdin toipua, kunnes kohtasin uuden haasteen: muutama vuosi sitten aloin ilman mitään syytä pelätä, että ihooni tulisi patti, jolla olisi vakavia seurauksia. Sitten, viime kesänä, rintaani ilmestyi pieni herneenpalon kokoinen paukama, joka lyhyessä ajassa, kuukauden sisällä oli levinnyt 10 sentin kokoiseksi avohaavaksi ja aiheutti järkyttävää tuskaa ja pelkoa. Haavahoidot olivat silkkaa kidutusta kolme kertaa viikossa ja epätoivo aiheutti kuolemanpelkoa. Minut ehdittiin leikata kahdesti, kunnes oikea diagnoosi ja lääkitys löytyi. Siihen mennessä haava oli ehtinyt epäonnisten leikkausten seurauksena levitä 10 x 20 sentin alueelle. Mutta nyt olen paranemassa ja ihokin uusiutuu vähitellen.
Mutta jälkikäteen ajatellen, on todella kummallista, että aloin pelätä sairautta jo vuosia ennen kuin se ilmestyi kuin tyhjästä, ilman mitään ennakko-oireita. Ja avohaava rinnassani sydämen kohdalla oli tismalleen sydämen muotoinen - lääkäri sanoi, ettei ole koskaan nähnyt niin selvästi sydämen muotoista haavaa. Kesällä ennen patin ilmaantumista näin myös oudon unen, joka tuntui olevan varoitus jostain tulevasta - uni jäi mieleeni kirkkaana ja selkeänä ja kirjoitin siitä heti seuraavana päivänä blogitekstin. Unessa minulle ilmestyi munkinkaapuun ja huppuun verhoutunut läpikuultava mies, ikään kuin pyhimys, joka ei halunnut näyttää kasvojaan. Hän kirjoitti seinälle tekstiä, joka oli tarkoitettu vain minulle - sitä oli vaikea tulkita, mutta kukaan muu ei voinut sitä ymmärtää. Jälkikäteen tutkin, mitä sanonta "writing on the wall" tarkoittaa, ja se liittyy Raamatun Danielin kirjan tarinaan kuningas Belshazzarin juhlista, joissa ilmestyy kirjoitus seinälle, jonka vain Daniel osaa tulkita. Teksti on varoitus tulevasta epäonnesta. Alitajuisesti ymmärsin, että uni oli varoitus minulle jostain, mutta en tiennyt mistä.

Sairaalassa monen kuukauden kärsimyksen ja toisen leikkauksen jälkeen sain viestin, jossa lohdutettiin sanoilla: "Taistelusi on pian ohi." Sen jälkeen kärsin vielä viikkoja leikkaushaavan uudelleen aukeamisesta ja leviämisestä, kunnes kohdalleni osui kuin taivaan lahjana sairaanhoitaja, joka tunnisti haavani ja ehdotti diagnoosia, joka osoittautui oikeaksi. Sain vihdoin sopivat lääkkeet ja haava alkoi mennä umpeen kuukausien taistelun jälkeen. Yksikään kahdestakymmenestä eri alojen erikoislääkäristä ei ollut tiennyt, mistä oli kyse. Kaikki oli kuin pahaa unta, josta olin herännyt.

Miksi aloin pelätä sairautta jo vuosia ennen sen ilmaantumista? Olinko valinnut kokemuksen itselleni jo ennen tänne tuloa?A few years ago I started fearing a lump on the skin - for no reason at all. I had never had any skin problems and nobody I knew had such a problem. Then, last summer, I had a very vivid dream where a man dressed in a cloak and a hood wrote on the wall and I was the only one who could interpret the text so it was clearly meant for me - and "writing on the wall" is a warning from the Book of Daniel. I understood it was a warning for me but I couldn't understand what to expect and how to avoid it. By the end of the summer I had fallen seriously ill. A tiny pea-sized lump emerged on my chest and in a few weeks it had spread into a 10 cm wide open wound - exactly heart-shaped! I had to suffer horrible pains and surgeries for months before I accidentally met a nurse who recognized the wound and suggested a diagnosis which was correct and I finally got the right medication and the wound started to heal. Or maybe she was sent by heaven... I also got this message after the final surgery: "Your battle will soon end." And it did. Now I'm recovering and the wound is healing.

But how did I know what to fear, years before the illness? Did I choose this experience before I arrived here?

No comments: