Wednesday, October 6, 2010

Hermeettinen koodi - Hermetic code

Suorastaan nerokas, tajuntaa laajentava kirja. Michael Hayes punoo yhteen musiikin teorian ja maailmankaikkeuden numeeriset periaatteet täydelliseksi harmoniaksi, joka vallitsee kaikilla tasoilla - kvanteista ja fotoneista planeettoihin, galakseihin ja lopulta koko universumiin. Musiikin eli värähtelyn ja meditoinnin eli mielen hiljentämisen merkitystä henkiselle kehitykselle ei voi liikaa korostaa. Kirjassa puhutaan siitä, miten kvanttifysiikan outo maailma saattaa olla se todellinen maailma tämän holografisen illuusion taustalla. Egyptiläiset tunsivat tämän korkeamman ulottuvuuden mysteerit ja jättivät meille perinnöksi rakennelmat, joiden mitoissa ja symboliikassa piilee arvoituksen ratkaisu. Hayes osoittaa perinpohjaisesti, että pyramideja olisi ollut mahdotonta rakentaa ihmisvoimin ilman "paranormaaleja" kykyjä. Todennäköisesti rakentajat käyttivät sekä mielenvoimaa että musiikkia eli värähtelyä siirtäessään tonnien painoisia kiviä millin tarkkuudella paikoilleen.Nimi "hermeettinen koodi" viittaa Hermekseen, kreikkalaiseen jumalaan, jota pidetään alkemian isänä. Samat maagiset numerot ja geometriat - 3, 7, 22, pii, kaksoiskierre, pyramidi - toistuvat sekä alkemiassa, universumin rakenteessa, DNA:ssa, musiikin asteikossa että mytologiassa. Kaiken taustalla on valo, nopeammin värähtelevä todellisuus, jossa aika ja paikka katoavat, jossa kaikki on yhtä - ja joka pystyy projisoimaan holografisia maailmoja, joissa me fyysiset olennot elämme kokien, luoden ja nousten spiraalimaisesti ylemmille tasoille.

Kirjan mielenkiintoisinta antia ovat lukuisat viitteet tieteellisiin tutkimuksiin, uskontoihin, mystikoihin, mytologioihin ja muinaisiin kansoihin, etenkin egyptiläisiin, sekä biologian ja musiikin yhteisiin lainalaisuuksiin. Hayes pyörittelee kaikkia tietolähteitä kuin jonglööri palloja ja onnistuu luomaan hetkellisen välähdyksen oikeasta todellisuudesta. Lohdullista on, että kaiken ymmärtäminen ja muistaminen ei ole tarpeen, sillä meditaatiolla ja hyvällä elämällä voit lopulta saavuttaa saman, minkä joogit ja mystikot ovat saavuttaneet vuosien kurinalaisella työskentelyllä.


What a brilliant, mind-expanding book. Michael Hayes creates a perfect harmony from the principles of music and the numerical laws of the universe. He reaches from quanta and photons to human biology, to stars and galaxies and eventually to the whole universe. Starting from the ancient Egyptian mysteries and ending up in the idea of a holographic universe of our modern science. He clearly shows that it would've been impossible to build the pyramids without "paranormal" abilities - music and mind power, that is. I cannot emphasize the meaning of music or vibration and meditation enough. We have to concentrate on collectively raising our vibration if we ever want to evolve beyond this hologram - to the realm of light, oneness and truth.

3 comments:

*iTkUpiLLi* said...

Kiitos vinkista, kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, taidankin ostaa sen lahjaksi miehelleni, kaksi karpasta yhdella iskulla. ;)

isopeikko said...

Taas miälenkiintoista. Jos ihmiset ovat projektioita (tai varjoja) korkeammista ulottuvuuksista, niin täytyyhän jonkun olla siellä heittämässä varjoa. Mikähän se on? Sitä ei taida kukaan tietää.

Tykkäsin tuosta "aika ja paikka katoavat" -ajatuksesta. Eikös suhteellisuusteoria sanokin, että valonnopeudella kuljettaessa aika pysähtyy. Eikös valo ole omasta näkökulmastaan katsottuna silloin aina heti perillä lähdettyään, se ei tarvitse ollenkaan aikaa matkoihin. Jos näin on, niin "kokeeko" valo mitään mitä voisi sanoa tilaksi?

Näiden ajatusten kanssa saa kyllä päänsä solmuun.

Odotan jo kovasti että saavat mietittyä valmiiksi sen suuren yhtenäisyysteorian. Tosin sen ymmärtäminen on varmaan eri asia...

Helena said...

Itkupilli: Amazonista tilasin.

Peikko: En usko, että yhtenäisteoria löytyy ilman metafysiikkaa. Ehkä kvanttifysiikassa pian päästään uusiin sfääreihin ja sitä myötä muutkin tieteet joutuvat tulemaan perässä.

Monet muuntuneen tajunnantilan kokeneet (joogit, shamaanit, psykedeelejä kokeilleet hipit) ovat sanoneet ajan ja paikan katoavan toisella puolella. Ja ilmeisesti tämä valoenergia, josta kaikki projisoituu (luodaan) on se alkulähde tai jumaluus, joka on kaiken takana. Kirjassa muuten spekuloitiin, että universumi olisi elävä organismi!!!

No eihän tätä erkkikään ymmärrä, mutta silti minullakin on ollut mystisiä kokemuksia. Niiden olemassaoloa ei voi kieltää. Tämän voi siis kokea, vaikkei sitä ymmärtäisikään.