Thursday, October 14, 2010

Menneet elämät - Past lives

Hypnoterapeutti Heli Sarren kirja "Kuka olit ennen?" on selkeästi kirjoitettu ja antaa hyvän yleiskatsauksen sekä psykologian historiaan, erilaisiin ihmiskäsityksiin että uuden tieteen maailmankuvaan. Tapauskertomukset ovat kaikkein mielenkiintoisimpia ja luinkin kirjan melkein yhdeltä istumalta. Erityisesti jäi mieleen nainen, joka oli entisessä elämässään kuollut kerjäläispoikana rottien syödessä hänet elävältä ja siitä juontui nykyisen elämän rottakammo. Harva ihminen on menneisyydessä ollut joku tunnettu historiallinen henkilö, kuten Kleopatra, mutta tarinoiden joukossa oli yksi nainen, joka tiesi ihmeen paljon paavi Leo X:n elämästä, vaikkei ollut koskaan kuullutkaan moisesta paavista (omien väitteidensä mukaan).

Ovatko menneet elämät sitten alitajunnan sepitettä vai todellisuutta, jää arvoitukseksi, mutta kirjassa on lukuisia esimerkkejä hypnoosin aiheuttamista paranemisista ja elävistä muistoista, joita olisi ollut hyvin vaikea keksiä.


This is a book on past lives by a Finnish hypnotherapist Heli Sarre. The stories of her patients are very convincing but there's still the possibility that the memories were created by their subconscious like a writer creates a book while sleeping.

No comments: