Pages

Wednesday, January 12, 2011

Viljojen ja soijan haitat - Truth about cereals and soy

Meitä kehotetaan syömään runsaasti kokojyväviljoja ja soijaa markkinoidaan terveysruokana, mutta viime aikoina on alettu yhä enemmän puhua viljojen ja papujen lektiineistä, joista monet ovat ihmiselle myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa esim. kudosvaurioita ja autoimmuunisairauksia. Myös maissi ja riisi sisältävät lektiinejä. Itse olen alkanut epäillä runsaan viljatuotteiden käytön vaikuttaneen suolistotulehdukseeni, koska olen sairastanut myös epilepsian ja aivokasvaimen, ja molempia on kehotettu hoitamaan vähähiilihydraattisella tai ketogeenisellä dieetillä. Kasvaimen aikoihin kävin uteliaisuudesta iirisanalyysissä ja ainoa ongelma, joka havaittiin, oli liiallinen sokerin käyttö. Olen aina elänyt terveesti, mutta paheeni on lapsuudesta asti ollut runsas viljatuotteiden ja makean syönti. Myös soijaa olen syönyt runsaasti jo vuosien ajan, koska en ole havainnut sen aiheuttavan mitään ongelmia. Mutta kudosvauriot voivat edetä huomaamatta pitkän ajan kuluessa ja vastan yksilöllisen sietorajan ylittyminen aiheuttaa vakavan sairauden.

Antti Heikkilän blogista löytyy lisää tietoa viljojen ja soijan haitoista. Hyppää kohtaan keliakia, jos veganismi uskontona ei kiinnosta sinua. Mielestäni Heikkilä suhtautuu liian jyrkästi veganismiin, mutta on totta, että vegaaniruokavaliolla on myös haitallisia vaikutuksia. Itse olen kala-kasvissyöjä ja kunnioitan vegaanien vakaumusta.

Aito Terveys -sivuilta löytyy runsaasti tietoa soijan haitoista. Soijatuotteet ovat voimakkaasti käsiteltyjä ja sisältävät useita myrkyllisiä aineita. Itse käytin aikaisemmin soijaa lähes päivittäin, nykyään en juuri ollenkaan.

Kivikautisilta ruokasivuilta löytyy yksityiskohtaista tietoa viljojen toksiineista ja niiden yhteydestä autoimmuunisairauksiin.

Vähähiilihydraattisen tai ketogeenisen dieetin kanssa on kuitenkin pysyttävä kohtuudessa. Jos syöt liikaa proteiineja, voit pahimmillaan aiheuttaa itsellesi kihdin tai reuman. Vähähiilihydraattisella dieetillä on siis syötävä runsaasti vihanneksia.

 Are we really that healthy?


All my health problems seem to be connected with cereals or carbohydrates. I've had epilepsy and brain tumour and both of them have been treated with low carb or ketogenic diet. Now I have colitis which is also possibly connected to lectins of cereals.

At Green Med Info you can find more information about lectins which may cause tissue damage and even autoimmune diseases.

At Soy Online you can find alarming information about soy which is marketed as health food even though it contains several toxins and is severely processed.

But low carb or ketogenic diet is also risky if you eat too much proteins. At worse you might cause yourself a gout or arthritis. So don't forget to eat those veggies!

No comments: