Pages

Tuesday, April 13, 2010

Baha'in kauneus - Beauty of Baha'i

Baha'i-usko suosii vapaata tiedon etsintää ja pyrkii koko maailman yhdistymiseen universaalien henkisten lakien mukaan. Täältä löytyvät bahai-uskon periaatteet (punaisella pohjalla) ja kotisivulta löytyy valtavasti tietoa kiinnostuneille ja täältä löytyy kirjoituksia Eenokista ja pyramideista. "Entry by troops" tarkoittaa uskonnon leviämistä marginaalista koko maailman tietoisuuteen, joka on nyt tapahtumassa. Suomalaisen kotisivun mukaan bahai on maailman toiseksi levinnein uskonto. En ole kääntymässä uskoon, mutta baha'i vaikuttaa hyvin kiinnostavalta uuden ajan uskolta. Baha'in temppelitkin ovat kuin toisesta maailmasta:

Bahain lootustemppeli Intiassa. - Bahai lotus temple in India.
(klikkaa kuvia suuremmaksi - click the images to enlarge)


Vapaamuurareiden kaiken näkevä silmä.
All-seeing eye of the Freemasons.

Bahai temple in Panama.

Temple in Samoa.

Temple in Chile.

Monet temppeleistä ovat kukkulan laella keskellä ei mitään (Chile).
Many of the temples are on a hill in the middle of nowhere (Chile).

Täältä löytyy lisää upeita kuvia temppeleistä ja maailmankeskuksesta. Ja täältä selitys bahain symbolille, 9-sakaraiselle tähdelle. Numero 9 symboloi täydellisyyttä ja tavoitteiden saavuttamista. Bahai näkee itsensä maailmanuskontona, joka yhdistää ja täydellistää kaikki muut maailman uskonnot. Lootuskukka (Intian temppeli) taas symboloi henkistä heräämistä, sydämen ja mielen puhtautta. Egyptin mytologiassa lootus symboloi aurinkoa (Ra) ja uudestisyntymistä.

The symbol of Bahai.

Baha'i faith encourages people to unfettered search for knowledge and aims to unite the world by universal spiritual laws. Here are the principles of Bahai (red sidebar) and on the homepage you can find more information and here you can find writings about Enoch and the Great Pyramid. "Entry by troops" refers to the rise of Bahai faith from the margins to global awareness which is happening at the moment. According to the Finnish homepage Bahai is the second most widespread religion in the world. Here is the American homepage. I'm not becoming religious but Baha'i faith is very intresting and the temples are like from another planet or from the classical era.

Bahain maailmankeskus Israelissa. - Bahai world center in Israel.
(klikkaa kuvia suuremmaksi - click the images to enlarge)






9-portainen terassinousu pyhäkölle.
9-stepped terraces to the shrine.

9-sakarainen tähti ja lootuskukka terassien juurella.
9-pointed star and lotus flower at the base of the terraces.

Here you can find more pictures of the temples and the Bahai world center. And here is an explanation for the symbol, nine-pointed star. Number nine symbolizes perfection. Since Bahai claims to fulfill the expectations of all other religions, this symbol reflects the sense of completeness. Lotus flower (Indian mother temple) symbolizes spiritual awakening, purity of heart and mind. In Egyptian mythology lotus flower is a symbol of the sun, creation and rebirth.

9 comments:

Yaelian said...

Hienoja kuvia Bahai-keskuksista.
Olen käynyt monta kertaa tuossa Haifan Bahai-pääkeskuksessa,ja kerran Akossa,jonne BahaiUllah on haudattu. Esim.Haifassa puutarhat ovat geometrisen tarkasti leikattuja ja minulle kerrottiin,että heillä on lukematon määrä puutarhureita,sillä puutarhat tulee koko ajan pitää siinä geometrisessa kunnossa.Itseniäkin on viehättänyt aika paljon tuo Bahain universaalisuus.Kun asuin pohjoisessa täällä,olin Rotaryn jäsen,ja Bahain pääpaikan joku tärkeimmistä henkilöistä oli myös Rotaryn jäsen,joten sain vähän sisäpiirin tietoa. Bahai-liike on äärettömän rikas,sen pystyy näkemään noista temppeleistä sekä puutarhoista.Mutta, esim, Haifassa tuolla pääkeskuksessa on monta rakennusta,ja oikeasti sisälle pääsee ainoastaan joku,joka on itse "Bahailainen".

Rita said...

Ihana postaus.

Yksi piirre mikä on pistänyt silmään ihailemassani bahaiuskonnossa on että profeettojen kuvia ei pidetä esillä. En tiedä onko bahaiullahista olemassa kuvia.

Helena said...

Eivät siis kumarra kuvia. :-)

Ricardo said...

Ugh,Obama is far from being the Antichrist but if this country does not get better from the economic letdown, he will be painted as such.

What a facility this world center is.

Anonymous said...

Hei!

Kiva huomata, että olette näin kiinnostuneita bahá´í-uskosta. Kauniita valokuvia myös, kiitos niistä. Googlasin kuvia temppeleistä ja päädyin tälle sivustolle.

Olen itse bahai-uskoinen ja seuraavassa oma panokseni keskusteluun.

Bahaiden rakennukset ovat avoinna kaikille ihmisille uskonnosta ja maailmankatsomuksesta riippumatta siinä määrin kuin se on mahdollista. Toisin sanoen temppelit ovat avoinna, Bahá´u´llahin hautapyhäkkö (ts. hänen hautarakennuksensa) Akkossa ym. Käytännön syistä muille kuin bahaille on kuitenkin asetettu tietyt aukioloajat. Esimerkiksi Bahá´u´llahin hautapyhäkkössä vierailevia bahaita tulee eri puolilta maailmaa niin paljon, että muille sitä voidaan pitää avoinna vain muutaman tunnin päivässä.

Meillä on kaksi profeettaa (kuten kirjoittajat ehkä jo tietävätkin). Toinen on Báb (portti), joka ilmoitti olevansa Jumalan luvattu v. 1844. Hän ennusti, että vuonna 1863 ilmestyy toinen, häntä suurempi. Bahá´u´lláh (Jumalan valo/kirkkaus) sai ilmoituksen Jumalalta juuri kyseisenä vuonna, että on kyseinen luvattu.

On aivan totta, että emme pidä esillä heidän kuviaan, ja syy on nimenomaan, että emme halua palvoa kuvia. (Joku ulkopuolinen on kuitenkin laittanut jostakin saamansa kuvan Bahá´u´lláhista nettiin.) Bábista on olemassa miniatyyrimaalaus, mutta ei ole täyttä varmuutta, onko se hän. Bahá´u´lláhista on olemassa tuo mainittu valokuva sekä miniatyyritriptyykki. Bahá´u´lláh on valokuvassaan kovin huonokuntoinen, koska hänen kaksoisveljensä oli yrittänyt myrkyttää hänet kaksi viikkoa aikaisemmin.

Bahaille nuo kuvat ovat pyhiä, ja ne ovat nähtävissä vain pyhiinvaelluksen aikana. Kuvia säilytetään bahai-puutarhoiden alueella olevassa arkistorakennuksessa. En tiedä, mistä netissä oleva Bahá´u´lláhin valokuva on peräisin.

Syy, miksi ulkopuoliset eivät pääse kaikkiin rakennuksiin sisään on, että etusija on pakko antaa bahaille. Näin siksi, että jokaisen bahain tulee tehdä pyhiinvaellusmatka kerran elämässään, mikäli siihen pystyy. Meitä on maailmassa 5-6 miljoonaa, joten rakennuksiin on hirveä tunku "omasta takaa".

On totta, että maailmankeskuksen rakennusten ja puutarhojen, sekä temppeleiden rakentamiseen ja ylläpitämiseen kuluu rutkasti rahaa, sananmukaisesti. Bahait ovat aivan tavallisia ihmisiä, suurin osa taitaa jopa asua köyhissä maissa. Vaikutusvaltaisia ja rikkaita mahtuu tietysti joukkoon. Ne, jotka kykenevät, lahjoittavat rahaa eri projekteihin vapaaehtoispohjalta (ulkopuolinen lahjoittaminen ei ole mahdollista). Kun suhteuttaa kulut 5-6 miljoonan ihmisen maksettavaksi, ne eivät näyttäydy enää niin jättiläismäisiltä.

Lähes koko maailmankeskuksen henkilökunta tekee työtä vapaaehtoispohjalta eli palveluna, josta ei makseta palkkaa, mutta sinne pääsemistä pidetään etuoikeutena. Toimeksiannot kestävät useimmiten vuoden, sitten työntekijä vaihtuu.

Kirjallisuutemme on vapaasti kaikkien luettavissa ja eri tilaisuutemme ja temppelimme ovat avoinna kaikille. Yksi opetuksistamme on, että jokaisen ihmisen velvollisuus on etsiä totuutta itsenäisesti. Siksi emme saa käännyttää ketään, ainoastaan infota, keskustella ja vastata kysymyksiin. On siis jokaisen omalla vastuulla, mitä johtopäätöksiä ja ratkaisuja hän tekee.

Toivon, että kirjoituksestani oli apua ja että se selvensi käsityksiänne bahai-uskosta.

Terveisin, Lena

Helena said...

Suurkiitokset, Lena! Bahai on vielä aika tuntematon usko täällä Suomessa, joten antamasi tiedot varmasti kiinnostavat muitakin lukijoita.

Itse olen vapaa tiedonetsijä, mutta bahai kiinnostaa minua juuri tuon muista uskonnoista poikkeavan luonteensa vuoksi - ja kirjoituksessa mainitsemieni seikkojen vuoksi.

Anonymous said...

Huomasin nyt tehneeni yhden asiavirheen. Kirjoitin, että hänen kaksoisveljensä oli yrittänyt myrkyttää hänet. Kyse oli kuitenkin hänen velipuolestaan.

Lena

Saul said...

Tätä en ollutkaan vielä lukenut aiemmin. Hienoa tekstiä. Tyylisi kirjoittaa on niin minua että välillä jopa naureskelen itsekseni kun vertailen ajatusmaailmojemme yhdenmukaisuutta :D

Helena said...

Ollaan vissiin samalta planeetalta kotoisin. Tai ainakin samalta suunnalta. ;-)