Monday, April 5, 2010

Energiansyöjä - Energy stealer

Energiansyöjä on ihminen, joka ilkeällä vihjailullaan, voimakkaalla egollaan tai omilla ongelmillaan imee sinusta kaikki voimat. Tällaista ihmistä on parasta vain välttää, koska tilanne ei yleensä muutu miksikään. Itse jouduin katkaisemaan välit vanhaan ystävääni, kun tajusin, että "ystävyydestä" oli enemmän haittaa kuin hyötyä ja tilanne oikeastaan vain paheni vuosien myötä. On parempi jättää tällaiset ihmiset taakse tai karttaa heitä mahdollisuuksien mukaan, ja etsiä ympärilleen uusia ihmisiä, joilta saa voimaa ja inspiraatiota.

(click to enlarge)

Energy stealer is a person who sucks all your energy with mean remarks, powerful ego or his/her personal problems. It's better to just avoid someone like this because the situation doesn't usually get better. I myself had to cut connections to an old friend when I realized that the "friendship" had more downsides than benefits and the situation was just getting worse over the years. It's better to leave these people behind or avoid them as much as possible and look for new people who give you strength and inspiration.

11 comments:

Megha Chhatbar said...

An emotional post! There are few people who are energy stealers and yes you said it right, its better to avoid them...:)

Tintti said...

Hankalaa on, kun oma äiti on tällainen ja vaikutuksen ympäristöön näkee päivittäin. Asumme vajaan kahden kilometrin päässä toisistamme, mutta muuten matkaa on valovuosia.

Secretia said...

Energy stealers have affected me like that. Right now I am free of those nuisance people.

Secretia

Aksu said...

Minulla myös äiti oli tällainen henkilö. Lopulta monien vuosien jälkeen asiat muuttuivat puhumalla niistä rehellisesti. Alkuunhan siitä seurasi loukkaantuminen, mutta nyt välit ovat tosi hyvät, kun molemmat vähän varovat mitä suustansa päästävät...

Ricardo said...

Oh I know all about these types and it took me a long time to get them out of my life. In this case, things are not going to be as easy. They are grandparents after all. The challenge is, how do you get around this or manage their energy stealing powers? There must be a way.

Mrs Munster said...

Monet ihmiset on eloni varrella osoittautuneet vampyyreiksi. Kumma, miten heidan kanssa ollaan oltu niin paitaa ja peppua pitemman aikaa, mutta loppujen lopuksi huomaan yhteisen ajan olevan henkisesti uuvuttavaa. Parjaan parhaiten itsekseni ja oman pienen perheeni parissa. Siksi kai olenkin vahan yksinainen susi.

Sanna said...

Huikea uusi ulkoasu! Hieno :)

Energiasyöppö, varsin osuva nimitys, harmittaa kun en ole keksinyt sitä itse, sillä monesti olen miettinyt miten parhaiten kuvailisi sitä tunnetta minkä energiasyöpöt aiheuttavat. Itse olen lähinnä törmännyt näihin "syöppöihin" jotka käyttävät muita ihmisiä "kaatopaikkoinaan", ja taidan olla itsekin eräänlainen energiasyöppö; olen hyvin ulospäin suuntautunut sekä melko varma ja vahva itsestäni ja taidoistani (tosin myös melkoinen inhorealisti itseäni kohtaan :/ ) ja joskus tuntuu että se aiheuttaa konflikteja ihmissuhteissa :( Tuntuu että välillä paineistan kanssaihmisiäni pelkällä läsnäolollani.

Mrs Munster käytti termiä vampyyri, sitä termiä minäkin olen käyttänyt :o Kohdallani se homma vaan kävi niin päin että "vampyyri" iski silloin kun minulla meni todella huonosti elämässäni :( Tämä henkilö, joko tiedostaen tai tiedostamattaan, lietsoi pahaa oloani aina vaan hurjemmaksi ja hurjemmaksi vaikka ihan varmasti tajusi kuinka kovassa pulassa olen. En tiedä tekikö hän sitä tahallaan vai ei, mutta en voinut välttyä ajatukselta että kohtasin vampyyrin. Vampyyrin joka käytti ravintonaan minun ahdistustani.

Olo oli melko raiskattu tämän tapauksen jälkeen :(

thalion said...

So true post... I myself let go of a person who used to be my best friend because of they were constantly putting me down...

Hope you keep as energetic as possible! Don't let anyone put you down!

PS. I finally made it here :)

Helena said...

Glad you're still around. :-)

Solveig said...

Täyttä asiaa tämä postaus! Olen itsekin valitettavasti törmännyt kuvausta vastaaviin tyyppeihin elämässäni, ja heitä on lähipiirissäni edelleen. "Ystävinä" pitämistäni vampyyreistä olen onneksi aina jossain vaiheessa tajunnut hankkiutua eroon, usein tosin vasta sitten, kun tilanne on ollut jo kestämätön ja aiheuttanut paljon ahdistusta. Sukulaisten kohdalla homma onkin hankalampi...

Kiinnostava blogi muutenkin sinulla, terkuin uusi lukija :)

Helena said...

Kiitos! Sukulaisista on tosiaan vaikeampi päästä eroon ja tietysti eroa haluaisi kaikin keinoin välttää, mutta hankaliin tapauksiin voi yrittää pitää etäisyyttä - jos ei fyysisesti, niin henkisesti.